Onderhoud

Onderhoud

Cosiness gebruikt uitsluitend hoog-kwalitatieve materialen, hierdoor is ons meubilair goed bestand tegen de grimmen van moeder tijd. Cosiness helpt haar klanten graag, daarom hebben wij hieronder een overzicht gemaakt van de beste manieren om een meubelstuk te onderhouden. Hier leest u onze manier hoe u uw velours bankstel kunt reinigen en onderhouden zonder dat u het meubilair beschadigd.

Let op: Banken worden gemaakt van verschillende stoffen en moeten dan ook op verschillende manieren schoon gemaakt worden. Voor velours banken hebben wij hier onder handige schoonmaak tips voor u gemaakt.

Veloursstoffen algemeen
De poolweefsels kunnen afhankelijk van de samenstelling van de vezeluiteinden onderverdeeld worden. Shading of pletting is een optisch effect dat kan voorkomen. Maar dat doet zeker geen afbreuk aan de kwaliteit van de stof. De druk en lichaamswarmte kunnen zogenaamde schijnvlekken veroorzaken. Deze vlekken kunnen verwijderd worden door er ’s nachts een vochtige doek overheen te leggen en de stof naderhand met de poolweefsels mee te borstelen. Soms dan kan er onbewust een streep op de stof komen waardoor de haren overeind gaan staan, door er op te gaan zitten gaat de streep verdwijnen omdat u dan de ”haartjes” plat drukt met uw lichaam.

Velours onderhouden
Een velours bank kan goed schoon gemaakt worden met alleen water. Dit zonder schoonmaakmiddel op de vlek aanbrengen en met een droge doek met de vleug mee te wrijven. Als laatst met een schone keukendoek of keukenrol de vochtige plek weer opnemen.
( We kunnen u in onze showroom demonstreren hoe u de hardnekkige vlek volledig onzichtbaar maakt.)

Handig om te weten:
– NIET tegen de poolweefsels in deppen maar met de poolweefsels mee.
Zo voorkomt u dat de vlek tussen de stof gaat kleven waar door de vlek zichtbaar zult zijn.

– Absoluut GEEN shampoo of dergelijke reinigingsmiddelen gebruiken wat chemicaliën bevat.
Dat zorgt er voor dat de vlek zal verkleuren of kringen zal achter laten.
– U kunt door de rondom gestoffeerde zit en rugkussens minimaal 1x per week omdraaien en/of omkeren.
Wat bevorderlijk is voor de duurzaamheid.